First impression counts a lot!

Gepost op 25 augustus 2013 door ModaBELLA.nl
First impression counts a lot!

Zakelijk kleden voor een sollicitatiegesprek of een belangrijke afspraak

Zakelijk gesproken: een eerste indruk hangt volledig af van hoe jezelf presenteert. Jouw kleding spreekt dan jouw presentatie in zakelijke gelegenheden uit. Daarom is het belangrijk om jezelf respectvol te kleden omdat dit signalen afgeeft dat je naar buiten uit veel zelfvertrouwen uitstraalt en je in jezelf gelooft.

Zakelijke blazer, wit overhemd met pantalon

Ikzelf houd ervan om bij zakelijke gelegenheden een zwart pak te dragen (of donkergrijs of donkerblauw) met daaronder een witte blouse of soms alles te dragen in dezelfde kleur.

Zakelijke jurk, blazer en hoge hakken

Wat ook kan is een nette jurk met daarover een blazer natuurlijk waarbij de materialen en kleuren bij elkaar passen (contrast).

Blauw overhemd, zakelijke rok met hoge hakken

Of een nette rok gecombineerd met een blazer.

First impression counts a lot!

De boodschap is om de juiste kleding te kiezen voor dergelijke gelegenheden. First impression counts a lot! Wanneer je precies weet welke kleding te dragen dan zullen mensen dit zeker appreciëren en dan is een subtiel compliment niet ver weg.

Extra tips

Wanneer je iemand een hand schudt, doe dit dan met zelfvertrouwen en kracht (maar niet te hard). Pas op met dragen van te veel juwelen. Houd het bij simpele oorbellen en een klassiek horloge. Leg niet te veel accent op het decolleté; het gaat immers om jouw creativiteit en intelligentie niet om de vrouwelijke lijnen. Draag simpele make-up, draag jouw haar op een nette manier en kies voor een naturel kleur bij de manicure.